Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Fındık Ezmesi

Fındık Ezmesi

6

Malzemeler:

> 250 gram fındık içi

> 2 çorba kaşığı fındık yağı ya da zeytinyağı

> Yarım su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı:

Fındık içlerini önceden  ısıtılmış 180 dereceye ayarlı  fırında 10 dakika kızartın  veya yapışmaz yüzeyli bir  tavada, sürekli karıştırarak  5 dakika kavurun. Fındık  içlerini, pudra şekerini ve  yağı mutfak robotuna alın.  Macun kıvamına gelene  dek karıştırın. Dilerseniz  yağ miktarını kontrollü  bir şekilde 2 kaşık daha  artırabilirsiniz.

OKU ➤  Sütlaç

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir