Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Filistin Usulü Etli ve Zerdeçallı Pilav

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tarifler
458 35
1
Filistin Usulü Etli ve Zerdeçallı Pilav
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

√ 1 kilo kuzu eti
√ 3 su bardağı pirinç
√ 4,5 su bardağı su (pilav için)
√ 1 su bardağı haşlanmış nohut
√ 1 diş sarımsak
√ 1 adet soğan
√ 2 çorba kaşığı zerdeçal tozu
√ Tuz, karabiber, birkaç adet kakule
√ 5 çorba kaşığı sıvı yağ

Filistin Usulü Etli ve Zerdeçallı Pilav Tarifi;

Pirinci sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin.
Tencereyi ısıtıp sıvı yağını ekleyin. Birkaç dakika sonra kıyılmış soğanı katıp, pembeleşene dek kavurun. Eti ekleyip rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Tuzunu, karabiberini, tarçını ve kakuleyi ilave edin. Etin üzerini örtecek kadar suyunu dökün. Etler yumuşayana dek pişirin. Eti ocaktan alıp diğer malzemeyi hazırlayana dek bekletin.
Pirinci bol suyla yıkadıktan sonra süzün ve tuzunu, karabiberini ve zerdeçal tozunu koyup karıştırın.
Pilavı pişireceğiniz tencereye 3 çorba kaşığı sıvı yağını ısıtın. Kıyılmış sarımsağı atıp birkaç dakika kavurun. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış nohudu ilave edin. Karıştırmaya devam edin. Pirincin üzerini kapatacak şekilde etleri yerleştirin. Suyunu da verin. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika demlendirip servis yapın.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Ananas Reçeli

Next Post

Yeşil Soslu Göbek Salata

Yemek Zevki Editör

Next Post
Yeşil Soslu Göbek Salata

Yeşil Soslu Göbek Salata

Comments 1

  1. Shivam says:
    14 yıl ago

    evdeki yalrafuka degişik çözümü sayende buldum.nedense börek yapasım gelmemişti.acaba diyorum ki yagda kızartılsa daha mı lezzetli olurdu.ev aynı zamanda içleri açılıp dagılırmıydı.ellerine saglık.sevgiler

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki