Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Ezogelin Çorbası

by Yemek Zevki Editör
26 Şubat 2014
in Çorba Tarifleri
483 10
0
Ezogelin Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1511

Malzemeler:

1 kahve fincanı pirinç

1 kahve fincanı kırmızı mercimek

1 çorba kaşığı bulgur (tercihen pilavlık)

5 su bardağı tavuk veya et suyu

1 çorba kaşığı salça

1,5 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı un

Tuz, kuru nane, kırmızı toz biber, pul biber

1 çorba kaşığı nar ekşisi

Üzeri için:

Lor peyniri

1-2 yaprak yarı kurutulmuş domates

1 dal taze kekik

Hazırlanışı:

Pirinci ve kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritip unu ve salçayı kavurun. Etin suyunu azar döküp sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Sonra pirinci, bulguru ve mercimeği ilave edin.  Tuzunu ekleyin. Orta ateşte 15-20 dakika pişirin.  Kuru nane, pul biber, nar ekşisi ve toz biber ile tatlandırın.  Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Üzeri için kurutulmuş domatesi zar şeklinde doğrayın. Lor peyniri ve taze kekiği ilave edip tatlandırın. Bu karışımı isteğe göre içi çorba dolu servis kaselerine paylaştırabilirsiniz.

Tags: Çorbalar
Previous Post

Izgara Kaşarlı Köfte

Next Post

Levrek Izgara

Yemek Zevki Editör

Next Post
Levrek Izgara

Levrek Izgara

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki