Ezo Gelin Çorbası
(6 Kişilik)
Ezo Gelin Çorbası İçin Malzemeler
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı dolusu kırmızı mercimek (60 gr.)
1 yemek kaşığı pirinç (20 gr.)
1 yemek kaşığı dolusu pilavlık iri bulgur (20 gr.)
1‘er tatlı kaşığı dolusu biber ve domates salçası
5 su bardağı su
Tuz
1 tatlı kaşığı nane
Ezo Gelin Çorbası Hazırlanışı
Mercimek, pirinç, bulgur üçlüsünü tel süzgeçte yıkayıp bir kasenin üzerine alın, Suyu süzülsün. Düdüklü tencereye zeytinyağını, yemeklik doğradığınız soğanı koyun, kısık ateşte 2-3 dakika kadar kavurup, salçalarını ilave ederek karıştırın. Yıkadığınız 3’lüyü de ekleyip karıştırın. Suyunu ve tuzunu koyup karıştırdıktan sonra, düdüklünün kapağını kapatın. Buharı çıkmaya başlayınca ocağı kısarak saatinizi 8 dakikaya kurun. Sürenin sonunda ocağın altını söndürün. Düdüklü tencerenin buharı tamamen boşalınca kapağını açıp, çorbayı el blenderından geçirin. Çorbaya nane serpip karıştırdıktan sonra yanında limon dilimleriyle servis yapın.