Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Etli Nohut, Arpa Şehriye Pilavı, Kuru Gül Şerbeti

Etli Nohut, Arpa Şehriye Pilavı, Kuru Gül Şerbeti

Yapım: İnci Bak – Fotoğraflar: Hande Göksan

Etli Nohut

(2 Kişilik)

Malzemeler:

1 su bardağı nohut, suda bekletilmiş

1 çay kaşığı zerdeçal

200 gram kuzu veya dana eti

1 adet orta boy soğan

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

Tuz, kırmızı pul biber

Su

Hazırlanışı:

Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda yumuşayana kadar kavurun. Etleri ve salçaları ekleyin. Sürekli karıştırarak 5 dakika boyunca kavurun. Nohutları, zerdeçalı, tuzu ve baharatını ekleyip birkaç kez çevirin. Üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak suyunu ekleyin. Önce yüksek ateşte 5 dakika boyunca pişirin, daha sonra ateşi biraz kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Nohutlar yumuşayana kadar pişirin.

Arpa Şehriye Pilavı

(2 Kişilik)

Malzemeler:

1 kahve fincanı arpa şehriye

1 su bardağı baldo pirinci

1,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Tereyağını eritip arpa şehriyelerin rengi değişene kadar kavurun. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ve tuzunu ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, arpa şehriyeler suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, 10 dakika demlendirin.

Kuru Gül Şerbeti

(1 Sürahi İçin)

Malzemeler:

7 su bardağı su

1 adet tarçın çubuğu

1 su bardağı toz şeker

15 adet kurutulmuş gül

Hazırlanışı:

Suyu, tarçını ve şekeri 10 dakika boyunca kaynatın. Kurutulmuş gülleri kaynayan suyun içine bırakın. Ateşi kısıp 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Soğuyunca servis edin.

#ramazan #ramazanlezzetleri #ramazanyemekleri #evderamazanziyafeti #ramadan #etlinohut #arpaşehriyepilavı #kurugülşerbeti #evdeyemekzevki #evdekaltürkiye

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir