Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Etli Dovğa

Etli Dovğa

1987

Malzemeler

500 gram kase  yoğurt

2 adet yumurta

1-2 yemek kaşığı un

1 küçük çay bardağı pirinç,

200 gram kuzu kıyma

1 adet orta boy soğan,

1 su bardağı haşlanmış nohut

Yarım demet dereotu

Yarım demet yeşil soğan

1 demet taze nane

Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Kıyma için; Öncelikle kuru soğanları çok ince şekilde rendeleyin. Daha sonra üzerine kıyma, yeterli miktarda tuz, karabiber ilave ederek yoğurun.

Kıymadan nohut ve ya fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri buzdolabına koyarak 1-2 saat kadar dinlendirin.

Yoğurdu için; Kase yoğurdu bir tencereye koyun. Üzerine yumurta, un, yıkanmış pirinç ilave ederek, iyice karıştırın.

Daha sonra kısık ateşte, ocağın üzerine koyup, üzerine takriben 2 su bardağı kaynar su ilave edin ve ara sıra karıştırarak kaynatın.

Ayrı bir tencerede 2 su bardağı suda köfteleri, su kaynayıncaya kadar pişirin.

Köfteler kaynadıktan sonra, suyu ile beraber yoğurt çorbasının üzerine ilave edin.

Akabinde üzerine  hemen haşlanmış nohudu ekleyip, ara sıra karıştırarak pişirin.

Çorba pişerken hemen yeşillikler yıkayıp, çok ince şekilde doğrayın.

Çorba kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatıp, ocağın üzerinden alın.

Daha sonra üzerine doğradığınız yeşillikleri, arzunuza göre tuz ve karabiber ilave edin.

Tencerenin ağzını kapatıp bu şekilde 5 dakika dinlendirin ve daha sonra servis aşamasına geçin.

OKU ➤  Soğutulmuş Gazpacho Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir