Marka festival olma yolunda ‘Adana’ 2 yıl önceye kadar belki de uçakla bile üstünden geçmedim Adana’nın. 2 yıldır da en fazla 3 ay uzak kaldım diyebilirim. Gerçekten uçaktan inince başlayan portakal çiçeği kokusu, insanların enerjisi ve büyük şehir kimliğini geleneklerini koruyarak çağdaş bir şekilde devam ettirmesi büyüleyici geliyor Adana’nın. Tabi ki ‘nisanda Adana’ daha da başka! Portakal Çiçeği Festivali nedeniyle …
Devamını oku »Etiket arşivi: Yöresel Çorbalar
İbik Çorbası
İbik Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek 2 su bardağı süzme yoğurt 6 su bardağı su Hamuru için; 1 su bardağı ERİŞ UN (Çok amaçlı) 1 adet yumurta Tuz Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı nane İbik Çorbası Yapılışı Eriş Un’u, yumurtayı, tuzu ve aldığı kadar suyu bir karıştırma kabında birleştirip yoğurun ve katı bir hamur elde edin. …
Devamını oku »Oğmaç Çorbası
Oğmaç Çorbası İçin Malzemeler 500 gr ERİŞ UN Yarım su bardağı su 1 litre süt Tuz Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı nane Oğmaç Çorbası Yapılışı ERİŞ UN’u su ile karıştırarak sert bir hamur haline getirin. Daha sonra bu hamuru elde ovalayarak minik topçuklar oluşturun. Kaynamakta olan suyun içine bu topçukları atarak yavaş yavaş …
Devamını oku »Keleçoş
Keleçoş İçin Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış buğday 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 adet orta boy soğan 500 gr kuşbaşı et 1 su bardağı yoğurt 3 yemek kaşığı ERİŞ UN Tuz 1 çay bardağı zeytinyağı Keleçoş Yapılışı İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ilave edin ve kavurmaya devam edin. Etler suyunu salıp çekince 5 su bardağı …
Devamını oku »Mahluta Çorba
Mahluta Çorba (4 Kişilik) Mahluta Çorba İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek Yarım su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak Yarım tatlı kaşığı kimyon Yarım tatlı kaşığı toz kişniş Çeyrek limon suyu 1 adet rendelenmiş havuç 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 litre et suyu Tuz, karabiber Mahluta Çorba Hazırlanışı Soğanı ince doğrayıp 2 …
Devamını oku »