Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek zevki (sayfa 4)

Etiket arşivi: yemek zevki

Fava Video

Fava İçin Malzemeler; 2 su bar Kuru Bakla 2 adet Soğan 4 su bar Su 1/2 su bar Zeytinyağ 3 adet Kesme Şeker 1/2 Limonun Suyu Tuz Süslemek İçin; Dereotu

Devamını oku »

Peynirli Makarna Video

Peynirli Makarna İçin Malzemeler; 1 paket Makarna 100 gr Beyaz Peynir 1 çorba kş Domates Salçası 1 çorba kş Tereyağ Maydanoz Kırmızıbiber Karabiber Tuz

Devamını oku »

Maydanoz Salatası Video

Maydanoz Salatası İçin Malzemeler; 1 demet Maydanoz 2 adet Sivri Biber 4 diş Sarımsak 1 adet Limonun Suyu 3 çorba kş Zeytinyağ Pulbiber Tuz Süslemek İçin; 2 adet Domates

Devamını oku »

Cevizli Kek Video

  Cevizli Kek İçin Malzemeler; 2 su bar Un 1 su bar dövülmüş Ceviz 1 çay bar Sıvıyağ 1,5 su bar Şeker 2 çay bar Su 3 adet Yumurta 1 paket Vanilya 1 paket Kabartma Tozu  

Devamını oku »

Sosisli Patates Püresi Video

  Sosisli Patates Püresi İçin Malzemeler; 4 adet Patates 200 gr Sosis 1 adet Soğan 3 adet Sivri Biber 2 çorba kş Tereyağ 2 çorba kş Domates Salçası 50 gr Kaşar Peyniri Rendesi Karabiber Kekik Tuz

Devamını oku »

Lalanga Video

Lalanga İçin Malzemeler; 2 adet Yumurta 2 su bar Süt 4 çorba kaşığı Kaşar Rendesi 1 çorba kaşığı Zeytinyağ Aldığı kadar Un Tuz

Devamını oku »

Hellimli Açma Börek

Hellimli Açma Börek İçin Malzemeler: Hamur için : 3 su bardağı un (tepeleme) 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta Tuz 1 su bardağı ılık su İç malzemesi için: 1 küçük kase rendelenmiş taze kaşar peyniri 2-3 dilim hellim peyniri (küp kesilmiş) 2 çorba kaşığı rendelenmiş beyazpeynir 1 adet yumurta (4-6 Kişilik) Hellimli Açma Börek Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için elenmiş …

Devamını oku »

Balık Köfte

Balık Köfte Malzemeler: 500 gram levrek eti 2 dilim bayat ekmek 1 kahve fincanı sıvı yağ Tuz, pul biber, kekik, karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 4-5 dal taze soğan, ince kıyılmış 3-4 dal maydanoz, ince kıyılmış 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri Balık Köfte Hazırlanışı: Levrek etini çatalla ezip çukur bir kaba alın. Bayat ekmek içlerinin kenarlarını kesin. İçini suyla ıslattıktan sonra fazla suyunu avucunuzla …

Devamını oku »

Asma Yaprağında Sardalya

Asma Yaprağında Sardalya Malzemeler: 1 kilo sardalya 10-15 adet asma yaprağı 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, karabiber Limon kabuğu rendesi Asma Yaprağında Sardalya Hazırlanışı: Balıkçıda sardalyaları temizletirken yaprak açtırın; hamsi gibi! Bir fırın tepsisine iyice ıslattığınız asma yapraklarını boşluk kalmayacak şekilde dizin. Üstlerine biraz zeytinyağı gezdirin ve yaprak açılmış sardalyaları yan yana dizin. Tepsinin üstüne tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Tepsinin yanlarına ve aralarına balıkların üstüne gelmeyecek şeklide …

Devamını oku »