Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden Sac Oruğu Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz. Sac Oruğu (4 Kişilik) Sac Oruğu Malzemeler: Sac Oruğu Dış Hamuru İçin: Yarım kilo ince köftelik bulgur 250 gram sinirsiz dövülmüş et (taze kesim olmalı) 1 tutam reyhan 1 tutam kimyon 1 tutam pul biber 1 çay kaşığı tuz Sac Oruğu İç Harcı İçin: 300 …
Devamını oku »Etiket arşivi: Saç örüğü
Kesme Tepsi Şac Oruğu
Kesme Tepsi Şac Oruğu Malzemeler: 400 gram karışık dana ve kuzu kıyması (tercihen orta yağlı) 750 gram ince bulgur (tercihen koyu renk olandan) 100 gram kıyılmış soğan 60 gram tereyağı 120 gram çekilmiş ceviz içi 30 gram zeytinyağı 70 gram tatlı biber salçası 1 demet maydanoz 40 gram un Yeteri kadar pul biber, kimyon, nane ve tuz Hazırlanışı: Köftenin iç …
Devamını oku »