İftar için farklı bir lezzet deneyimi; Avliya Boşnak Mutfağı… Avliya Boşnak Mutfağı özellikle özgün Bosna ve Sancak bölgesinin zengin seçeneklerini yansıtan bir mekan. Boşnak mutfak kültürünün temelini oluşturan Bosna ve Sancak mutfağını sahiplenip koruyarak yaşatma felsefesini ön planda tutan mekan, menü çeşitlerini bu kavram etrafında şekillendirmiş ve çeşitlendirmiş. Ağırlıklı ev yapımı yemek tariflerinden yola çıkan Avliya, bu lezzetleri yine …
Devamını oku »Etiket arşivi: ramazanda ne pişirsem
Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı
Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Malzemeler: 1 kilo bal kabağı 1.5 su bardağı toz şeker Servis İçin; Dövülmüş ceviz Susam, Tahin Tercihen Hindistancevizi Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabakları arzu ettiğiniz şekilde doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker ekleyin. Kabağı kapatarak en az 5-6 saat (suyunu bırakana kadar) bu şekilde bekletin. Akşamdan doğrayıp, sabaha kadar da bekletebilirsiniz. …
Devamını oku »