Hazırlanışı: 5 bardak suyu, 1 çay bardağı şekeri ve 1 adet çubuk tarçını tencerede 10 dakika boyunca kaynatın. Temizlenip ikiye kesilmiş çilekleri ve 2 dal taze naneyi ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Devamını oku »Etiket arşivi: Ramazan İçecekleri
Reyhan Şerbeti
Malzemeler: 1,5 demet taze reyhan 1,5 litre kaynar su 3 adet limon tuzu 6 çorba kaşığı toz şeker 1 adet tarçın çubuğu 1 adet yıldız anason Hazırlanışı: Reyhanları yaprak yaprak ayırdıktan sonra yıkayıp süzün. Sürahinin içine aktarın. Limon tuzunu, şekeri, tarçın çubuğunu ve anasonu ilave edin. Karıştırıp kaynar suyu ekleyin. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına aktarın. 1 saat kadar bekletin. Soğuyunca süzgeç yardımı ile …
Devamını oku »Tarçınlı Kayısı Kompostosu
Malzemeler: 1,5 litre su 1 su bardağı toz şeker 500 gram taze kayısı 1 adet çubuk tarçın 1 adet limonun suyu Hazırlanışı: Suyu, şekeri ve tarçını tencerede 10 dakika kaynatın. Yıkayıp süzdüğünüz taze kayısıları ve tarçın çubuğunu ekleyin. 10 dakika daha orta ateşte kaynatın. Ocaktan almaya birkaç dakika kala da limon suyunu ilave edin. Soğutup servise hazır edin.
Devamını oku »Böğürtlen Şerbeti
Malzemeler: 1 kilo böğürtlen 2 su bardağı toz şeker 5 adet akide şekeri 2,5 litre su Hazırlanışı: Böğürtlenleri ve suyu tencereye aktarın. 20 dakika kaynattıktan sonra şekerleri ilave edin. Orta ateşte 15 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın, soğuyunca süzerek cam şişelere aktarın.
Devamını oku »