Fotoğraf: Özgür Bakır – Yapım: İnci Bak (1 Büyük Boy Kavanoz İçin) Malzemeler: 1 kilo kırmızı pancar 2 çay bardağı sirke 1 su bardağı su 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Pancarları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip fazla yumuşamadan diri kıvamda haşlayın. Ocaktan alın. Soğuyunca dörde kesip sterilize edilmiş kavanoza …
Devamını oku »Etiket arşivi: pancar turşusu
Pancar Turşusu
Pancar Turşusu
Pancar Turşusu Pancar Turşusu için Malzemeler: 2 demet pancar (12-15 adet) 1 su bardağı sirke 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tuz 1 baş sarımsak Su Pancar Turşusu Hazırlanışı: Pancarları yıkadıktan sonra dallarını kesin.Pancarların uçlarını da kesin. Büyük boy tencereye aktarın. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya bırakın. 20 dakika boyunca haşlayın.1 büyük baş sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra havanda 1 …
Devamını oku »