Mürdüm Eriği Reçeli Mürdüm Eriği Reçeli için Malzemeler: 1 kilo mürdüm eriği 1 kilo toz şeker 1 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı vanilya Mürdüm Eriği Reçeli Hazırlanışı: Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Bir tencereye koyun, üzerine şekeri ilave edip ocağa koyun. Reçel kaynayınca kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Vanilya ve limon suyunu ekleyin. Soğuyunca saklama kavanozlarına koyun.
Devamını oku »Etiket arşivi: mürdüm eriği reçeli
Mürdüm Eriği Reçeli
Malzemeler: 1 kg taze mürdüm eriği (Tercihen sert ve olgun olanı) 750 gram toz şeker Yarım limonun suyu Mürdüm Eriği Reçeli Hazırlanışı: Erikleri yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Reçelin daha yoğun bir kıvamda olmasını istiyorsanız bir gün öncesinden üzerine şeker ilave edip bekletmeniz gerekir. Erikli şekeri bekletme süresinden sonra ocağa aktarın. Şekerli meyveyi kısık ateşte 20 dakika …
Devamını oku »