Özbek Mantısı İçin Gerekli Malzemeler 300 gram un 2 bardak su 2 çay kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz İç malzeme: 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 adet soğan 1 bardak su 350 gram yağsız kıyma (4 Kişilik) Özbek Mantısı Hazırlanışı Yufka içinde et parçacıkları ve özel şekillendirilmiş görüntüsü …
Devamını oku »Etiket arşivi: Mantı Tarifi
Çıtır Mantı
Çıtır Mantı Malzemeler: Hamuru İçin: >2 adet yumurta >500 gram un >Tuz İçi İçin: >250 gram kıyma >1 adet kuru soğan >Tuz >Karabiber >Pul biber >Sıvı yağ (kızartmak için) >Süzme yoğurt Çıtır Mantı Hazırlanışı: Hamur malzemeleri ile mantı hamurunuzu kulak memesinden biraz sert olarak yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. İçi için; Kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları karıştırın. Dinlenmiş hamuru iyice açın. Bardakla …
Devamını oku »