Piyaz İçin Malzemeler; 2 su bardağı Kuru Fasulye 2 adet Soğan 2 adet Domates 1 adet Yumurta 1 çay bardağı Zeytinyağ 1 çay bardağı Sirke 1/2 demet Maydanoz Karabiber Tuz
Devamını oku »Etiket arşivi: kuru fasulye
Ayın Güveçi
Ayın Güveçi için kuru fasulyeleri akşamdan ıslattınız. Tereyağını eritip kuşbaşı etlerinizi eklediniz, etler suyunu çekinceye kadar kavurdunuz. Yemeklik soğanları ekleyip soğanlar ölene kadar kavurdunuz. Salçanızı eklediniz. Yeşil biberinizi minik minik doğrayıp karıştırdınız. Haşlanan kuru fasulyeleri ve baharatları ilave edip pişmeye bıraktınız. 90 dakika pişince dinlendirdiniz ve afiyetle yediniz… Pirinçleri ılık suda 30 dakika beklettiniz ve süzdünüz. Bademleri ılık suda …
Devamını oku »Hurmalı Kuru Fasulye
Hurmalı Kuru Fasulye Malzemeler: •1,5 su bardağı kuru fasulye •6-7 adet hurma •1 adet soğan •1 adet büyük boy domates •2-3 adet çarliston biber •1 tatlı kaşığı domates salçası •2 çorba kaşığı sıvı yağ •Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber Hurmalı Kuru Fasulye Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi bir gün öncesinden soğuk su ile ıslatın. Ertesi gün suyunu süzdürün. Derin bir tencerede bol su …
Devamını oku »Kuru Fasulye
Kuru Fasulye Tarifi Kuru Fasulye İçin Malzelemer: 1 su bardağı kuru fasulye 2-3 adet karanfil 2 adet tane karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 1 diş sarımsak 3 adet domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 1-2 adet sivri biber Tuz Kuru Fasulye Hazırlanışı: Fasulyeleri bir gece öncesinden suda bekletin. Daha …
Devamını oku »Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi
Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi İçin Malzemeler 200 gram dermason fasulye 1 çorba kaşığı salça 1 adet domates 50 gram sıvı yağ Yarım soğan 1 şeker kaşığı toz biber Yarım litre su 2 adet yeşil sivri biber 4 adet kuru kırmızı Bilecik biberi 1 çay kaşığı tuz (4 Kişilik) Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi Hazırlanışı Tencerede yağı, salçayı, toz biberi ve soğanı …
Devamını oku »Arapsaçlı Kuru Fasulye
Arapsaçlı Kuru Fasulye Malzemeler: 1 demet Arapsaçı (rezene) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 1 adet havuç 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 1 su bardağı su Tuz Arapsaçlı Kuru Fasulye Hazırlanışı: Arapsaçlarını irice doğrayıp yıkadıktan sona süzün. Zeytinyağının yarısını ısıtılmış tencereye aktarın. Soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Küp doğranmış havucu ve arapsaçlarını ilave edin. Birkaç dakika kavurup …
Devamını oku »