Kabak Tatlısı Tarifi Kabak Tatlısı İçin Malzemeler: 1 büyük dilim kabak Sönmüş kireç Şeker Karanfil Portakal Tahin Kaymak Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabakları dilimleyip 3 gün boyunca sönmüş kireçte bekletin. Daha sonra temizliğinden emin olana kadar iyice yıkayın. Kabaklara şeker ilave edin. Portakal ve karanfili de ekleyip kaynatın. Soğuduktan sonra tahin ve kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz.
Devamını oku »Etiket arşivi: Kabak Tatlısı Hazırlanışı
Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı
Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Malzemeler: 1 kilo bal kabağı 1.5 su bardağı toz şeker Servis İçin; Dövülmüş ceviz Susam, Tahin Tercihen Hindistancevizi Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabakları arzu ettiğiniz şekilde doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker ekleyin. Kabağı kapatarak en az 5-6 saat (suyunu bırakana kadar) bu şekilde bekletin. Akşamdan doğrayıp, sabaha kadar da bekletebilirsiniz. …
Devamını oku »