Balık İskender İçin Malzemeler 60 gram patates 20 gram yoğurt 25 gram domates 100 gram mezgit fileto (1 Kişilik) Balık İskender Hazırlanışı Izgara ettiğiniz mezgitleri ince kibrit şeklinde dilimlediğiniz ve kızgın yağda kızarttığınız patateslerin üzerine dizin. 25 gram domatesi zeytinyağı ile soteleyerek mezgitlerin üzerine dökün. Yanında süzme yoğurt ile servis edin.
Devamını oku »Etiket arşivi: iskender
İskender’in iyisi nasıl olur?
Eşsiz tadıyla yıllardan beri hemen hemen herkesin damaklarını şenlendiren İskender kebabın belli başlı incelikleri var… İşte bu müthiş lezzetin sırrını Baydöner Yönetim Kurulu Üyesi ve Executive Chef’i Hamza Çevik’ten dinliyoruz… Türkiye’de döner ilk kez etin bir şişe takılmasıyla yüzyıllar öncesinde ortaya çıkıyor. Mucidi’nin ise Kastamonu’lu bir aşçı olduğu söyleniyor. Yıllar içinde ise bugünkü modern halini alıyor ve İskender kebap da …
Devamını oku »