Güveçte Soğan Yahnisi (4 Kişilik) Güveçte Soğan Yahnisi Malzemeler: 500 gram dana kuşbaşı veya kuzu kuşbaşı eti 700 gram arpacık soğan 250 gram haşlanmış nohut (isteğe bağlı) 2 adet sivri biber 2 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sirke Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı biber Tuz, kimyon, tarçın, yenibahar Hazırlanışı: Akan …
Devamını oku »Etiket arşivi: iftarda ne yapsam
Yöresel tatlar Kırklareli yemekleri
Yöresel tatlar Kırklareli yemekleri Sultanahmet’in tarihi dokusu ve simgesi haline gelmiş Fours Seasons Hotel, yerel ürünlere ve üreticilere destek vermeye devam ediyor. Otelin mutfağı, geçen Nisan ayı boyunca Kırklareli’den konuk şef Jülide Başkur‘u ağırladı. Şefin yöresel yemekleri otelin mutfağından hazırlanıp görücüye çıktı ve konuklar tarafından oldukça beğeni kazandı, biz de kadın eli değmiş leziz yöresel yemeklerin reçetelerini Şef Jülide Hanım’ın …
Devamını oku »Enginar Kalpli Salata
Enginar Kalpli Salata (6 Kişilik) Malzemeler 6 adet enginar 2 adet kırmızı biber 1 demet taze soğan Light beyaz peynir 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon Hazırlanışı Tencereye suyu koyun, yarım limonun suyunu sıkıp kapağını kapatın. Su kaynayınca enginarları ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatın. Biberleri doğrayın, yeşil soğanı dilimleyin, peyniri küp şeklinde kesin. Hazırladığınız bu malzemeleri …
Devamını oku »Keçi Peynirli Karpuzlu Çoban Salata
(2 Kişilik) Malzemeler 2 adet kırmızı mini marul 10 adet çeri domates 1 demet kırmızı kuzu kulağı 1 tutam maydanoz 1 dilim karpuz 2 dal fesleğen 50 gram ceviz içi 100 gram keçi peyniri Sızma zeytinyağı Hazırlanışı Kuzu kulağı, mini marulları, maydanoz ve fesleğeni doğrayın. İçerisine keçi peyniri ve ceviz içini de ilave edin. Karpuz diliminden parizyen kaşık …
Devamını oku »Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması
Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması (4 Kişilik) Malzemeler: 1 çay bardağı yeşil mercimek Yarım çay bardağı pilavlık bulgur 2 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 12-15 adet kurutulmuş domates 1 adet kapya biber Arzuya göre 100 gram kavurma 1 su bardağı et suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 2 çorba kasesi kurutulmuş evelik Yarım yemek kaşığı domates salçası 2 …
Devamını oku »Çoban Kavurmalı Fırında Enginar
Çoban Kavurmalı Fırında Enginar Malzemeler: 4-5 adet enginar 350 – 400 gram kuzu kuşbaşı 2 adet kırmızı biber 2 adet tatlı sivri biber Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri Limon Tuz, karabiber Çoban Kavurmalı Fırında Enginar Hazırlanışı: Küçük küçük doğranmış kuzu kuşbaşı etleri ince kıyılmış biberlerle birlikte teflon tavaya koyun. Eti, kendi yağı ile birlikte biberlerle arada bir çevirerek kavurun. Tuz, …
Devamını oku »