Malzemeler: Kepekli Hamur İçin: > 800 gram kepekli un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Dolgu Malzemesi İçin: > 1 kilo ricotta peyniri > 500 gram ıspanak > Tuz, karabiber > Az miktarda rende muskat Sos İçin: > Domates sos > Taze fesleğen > Toz parmesan Hazırlanışı: Ispanağı haşlayın ve pirinç taneleri büyüklüğünde doğrayın. Ricotta …
Devamını oku »Etiket arşivi: Hamur İşleri
Yaz Rüyası
Malzemeler: > 1 su bardağı vişne (Dondurulmuş da olabilir) > 1 su bardağı portakal suyu > 1 su bardağı süt > 13 çorba kaşığı şeker > 3 çorba kaşığı buğday nişastası > 1 çay kaşığı damla sakızı Yaz Rüyası Hazırlanışı: Bir su bardağı vişneyi, iki su bardağı suyla pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan vişneleri süzün. Vişneleri bir çorba kaşığı buğday nişastası …
Devamını oku »Ravioli Zucca
Malzemeler: > 1 kilo balkabağı > 200 gram ricotta peyniri > Tuz ve karabiber Sos İçin: > Tereyağı > Sebze bulyon > Toz parmesan Hamuru İçin: > 800 gram un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun. Balkabağını 180 dereceye ayarlı fırında 3 saat süreyle pişirin. Daha sonra püre …
Devamını oku »Özenli Sofraların Vazgeçilmezi Arzum’lar Ramazan’a Hazır
Mutfaktaki tüm ihtiyaçlarınızı bilen ve bu yönde ürünler tasarlayan Arzum, bu yıl da Ramazan’da iftar ve sahur sofralarınızı şenlendiriyor. Arzum 7/24 Otomatik Çay Robotu, Arzum Blendart Blender Seti, Arzum Şef çok fonksiyonlu pişirici ve Arzum Metallo ızgara- tost makinesi gibi birbirinden çeşitli ürünleri ile Ramazan’a hoş geldin diyor. Ramazan’da Çay demleme görevini Arzum 7/ 24’e Devredin Siz iftar ve sahur …
Devamını oku »Sağlıklı İftar Sofraları Siemens Buharlı Fırın İle Kuruluyor
Siemens’in HB36D575 buharlı fırını, Ramazan ayında iftar sofralarına lezzet ve sağlık getiriyor. Siemens HB36D575 buharlı fırınında, buharda hazırlanan yiyecekler en hafif iftar sofraları hazırlanıyor. İleri teknolojiye sahip zengin donanımı ile kullanım kolaylığı ve konfor sunan Siemens buharlı fırında tazeleme/ ısıtma, mayalama, buz çözme, hassas pişirme, ön ısıtma ve sıcak tutma işlemlerinin tümü gerçekleştirilebiliyor. Bu yıl Ramazan ayında en hafif …
Devamını oku »Doğadan Form Soğuk Çay ile Serinlik Forma Girdi!
Formuna özen gösterenlerin vazgeçemediği Doğadan Form, şimdi bildiğiniz formülüyle buz gibi limon ferahlığında tatile gitmeden forma girmenize destek oluyor. “Doğadan Form Limonlu Soğuk Bitki ve Meyve Çayı” fonksiyonel özelliği ile diğer soğuk çaylardan ayrılıyor. Doğadan Form Limonlu, içeriğindeki rezene, ısırgan, huş ağacı yaprağı, mürver yaprağı gibi bitkilerin iyiliği ile hazırlanıyor. Tamamen doğal bitki ve meyvelerle lezzetlendirilen Doğadan Form Limonlu Soğuk …
Devamını oku »Öğrenciler, “Möö Deme Bana” İle Hediyeleri Kaptı
İstanbul Lisesi, 23. Kültür Etkinliklerine destek veren Muratbey, inovatif ürünleriyle damaklarda unutulmayacak lezzetler bırakırken, sosyal medya üzerinden düzenlediği yarışma ile de birbirinden değerli hediyeleri kazanma fırsatı sundu. Sektörünün yenilikçi markası Muratbey Gıda, İstanbul Lisesi 23. Kültür Etkinlikleri Haftası’na destek verdi. Akademik başarının yanı sıra kendilerini kültürel olarak da geliştirmenin önemi ile 23 yıldır her yıl bir haftayı kültürel etkinliklere ayıran …
Devamını oku »Milföylü Kremalı Tatlı
Malzemeler: > 6 adet milföy hamuru > 1 çorba kaşığı tarçın > 1 su bardağı süt > Yarım su bardağı krema > 3 adet yumurtanın sarısı > 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme) > 1/3 su bardağı toz şeker > 3 çorba kaşığı sıvı vanilin (veya pekmez) Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için; Milföy hamurlarını ikişerli üç sıra şekllinde yerleştirip oklava ile biraz …
Devamını oku »Balparmak’ın Özel Lezzetler Serisi’ne Üstün Lezzet Ödülü
Balparmak’ın bu yıl pazara sunduğu, kestane ve narenciye ballarını içeren Özel Lezzetler Serisi: Monoflora, International Taste&Quality Institute (ITQi) tarafından Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görüldü. Bal pazarının lider markası Balparmak’ın Özel Lezzetler Serisi: Monoflora, Avrupa’nın lezzet konusundaki lider bağımsız otoritesi International Taste&Quality Institute tarafından verilen Üstün Lezzet Ödülü’nün sahibi oldu. Narenciye ve kestane ballarından oluşan seri bu yıl tüketicileriyle buluşmuştu. Bingöl, …
Devamını oku »Kimler İyotsuz Tuz Tüketmeli?
Uzmanlar nodüler guatrı olan hastaların iyotsuz tuz tüketmeleri gerektiğini belirtiyor. Tiroid bezi çok çalışanlar veya zehirli guatrı olanlar (hipertiroid) ile tiroid bezi az çalışanlar (hipotiroid) iyotlu tuz yedikleri takdirde hastalıkları şiddetleniyor. Bu nedenle yemeklerimizde kullanılan tuzun iyotlu veya iyotsuz olması bazı kişiler için büyük önem taşıyor. Estuz, tüketicileri tuz tüketimi konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. Estuz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat …
Devamını oku »