Malzemeler: • Yarım su bardağı yoğurt • Yarım su bardağı süt • Yarım su bardağı tereyağı • 1 paket kabartma tozu • 1 çay kaşığı tuz • 1 adet yumurta • 1 adet yumurtanın sarısı (dışına sürmek için) • Çörekotu • 300 gram sosis • Aldığı kadar un Sosisli Börek Tarifi Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurun ve dinlenmeye bırakın. …
Devamını oku »Etiket arşivi: Hamur İşleri
Pakmaya Ramazan’ı Türk Tatlıları İle Karşılıyor
Ramazan ayı ile birlikte tatlı bir telaş içerisine giren Pakmaya, iki yıl önce girdiği pazardaki başarısını Türk tatlıları ile taçlandırıyor. Muhallebi, sütlaç ve keşkül üçlüsünden oluşan Türk tatlısı ürünlerini tüketici ile buluşturan Pakmaya, bir yıl içerisinde Türk tatlıları ürün sayısını 10’a tamamlayacak. İki yıl önce girdiği pişirme ve toz tatlı pazarında, 30’a yakın ürünü ile yüzde 15 pay almayı başaran, …
Devamını oku »Cevizli ve Sarımsaklı Pide
Malzemeler: 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 4,5 su bardağı un Yarım paket Yuva Yaş Maya 1 küçük kase iri çekilmiş ceviz içi 2 diş sarımsak (kıyılmış) 3 dal taze fesleğen (kıyılmış) Üzeri İçin: Labne peyniri, dilimlenmiş taze incir, domatesli kaşık salatası Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp suyu ve Yuva …
Devamını oku »Bisküvi Kremalı Kurabiyeler
Malzemeler: 150 gram margarin 2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı toz şeker 2 adet yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı zencefil tozu Kreması İçin: 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 adet yumurta 1 paket kakaolu pötibör bisküvi Üzeri İçin: Ceviz içi Hazırlanışı: Hamuru için; …
Devamını oku »Emsan Flora Kahvaltı Setiyle Sofralarınızı Renklendirin
Emsan’ın sofralarınıza renk katan kahvaltı setleri, güne güzel bir başlangıç yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Renkli tasarımıyla mutlu kahvaltılara eşlik eden Emsan Flora kahvaltı seti, bitmesini istemeyeceğiniz kahvaltı sofraları sunuyor. Kaliteli ve özenle hazırlanmış tasarımıyla Emsan 39 parça Flora kahvaltı seti, kahvaltı sofralarınıza samimi bir şıklık katıyor. Ekstra Beyaz porselenden üretilen Flora kahvaltı seti, farklı tasarımı ve çiçek detaylarıyla sofranızda vazgeçemeyeceğiniz …
Devamını oku »Philips Airfryer ile Yüzde 80 Daha Az Yağla Hafif Yaz Yemekleri
Çok az yağ ile ya da hiç yağ kullanmadan lezzetli yemekler pişirebileceğiniz Philips Airfryer, yaz mutfağınızın vazgeçilmezi olacak. Philips Airfryer ile kızartarak, ızgara yaparak ve pişirerek fazla yağ içerdiği için uzak durduğunuz yemekleri keyifle yeme zevkine ulaşabilirsiniz. Köfteden patates kızartmasına, börekten kumpire, balıktan güvece, ayva tatlısından brownieye kadar pek çok lezzeti farklı şekillerde hazırlama imkanı sunan Philips Airfryer, patentli RapidAir …
Devamını oku »Kızarmış Mantı
Malzemeler: – 4 su bardağı un – 4 adet yumurta – 1 çay bardağı su – Tuz Harcı İçin: – 3 adet soğan – 400 gram dana kaburga kıyması – Tuz – Karabiber Hazırlanışı: Un, su, yumurta ve tuzu iyice yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Dana kaburgadan çift çektirdiğiniz kıymayı arzu ederseniz çiğden, isterseniz tavada soğan, tuz …
Devamını oku »Simit Sarayı’nda Dondurma Keyfi
Geniş ürün yelpazesiyle, birbirinden farklı ürünleri lezzet severlerle buluşturan Simit Sarayı, yazın bunaltıcı sıcağına karşı kendi ürettiği dondurma seçenekleriyle bu yaz da vazgeçilmez olacak. Sıcak bir güne ferah bir mola vermek isteyenler dondurmanın mükemmel tadını bu yaz Simit Sarayı’nda keşfedecekler. Ürün yelpazesine eklediği yeni lezzetleriyle menüsünü her gün geliştiren, benzersiz tatlarını ve yüksek kalite anlayışını lezzet tutkunlarıyla buluşturan, Türkiye …
Devamını oku »Limonlu, Üzümlü ve Yulaflı Kurabiye
Malzemeler: > 225 gram un > 1 tatlı kaşığı kabartma tozu > 1/8 çay kaşığı tuz > 125 gram yumuşatılmış tereyağı > 100 gram toz şeker > 1 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu > 1 adet iri yumurta > 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi > 180 gram kuru siyah üzüm (çekirdekleri çıkarılmış) Hazırlanışı: Fırınınızı 190 dereceye getirip …
Devamını oku »Ravioli Porçini
Malzemeler: > 1 kilo ricotta peyniri > 300 gram porçini mantarı > Tuz, karabiber Hamuru İçin: > 800 gram un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Porçini mantarını yıkayıp doğradıktan sonra bir tavada tuz, karabiber ekleyerek soteleyin. Kavrulan mantarları blenderdan geçirip ricotta peyniriyle karıştırın. Karışımı hazırladığınız ravioli hamuruna dolgu yapın. Demiglas ve trüf …
Devamını oku »