Etiket arşivi: et yemeği
Bonfile Sarma Akdeniz Mutfağı
Bonfile Sarma Akdeniz Mutfağı Malzemeler: 200 gram dana bonfile (ince bir şekilde açılmış) Yarım kabak (kibrit inceliğinde doğranmış) Yarım havuç (kibrit inceliğinde doğranmış) Yarım kapya biber (kibrit inceliğinde doğranmış) Taze kaşar (işaret parmağı şeklinde kesilmiş) Sos İçin: 1 çay kaşığı acı hardal 1 yemek kaşığı siyah havuç sirkesi 1 çay kaşığı oyster sos 1 yemek kaşığı soya sos 1 yemek …
Devamını oku »Marine Patlıcan- Patlıcanlı Gnocchi- Dana Lokumları Üçlemesi Tarifi
Dana Lokumları Üçlemesi Malzemeleri: 1 adet patlıcan 1 adet patates 1 çay bardağı un 1 adet yumurta Tuz 200 gram dilimlenmiş dana bonfilesi Rendelenmiş parmesan peyniri Hazırlanışı: Patlıcanı yıkayıp kurulayın, birkaç yerinden kürdanla deldikten sonra közleyin. Patatesin kabuğunu soyun ve tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzdüğünüz patatesleri çukur bir kaba alın. Püre haline gelene dek ezin. Soğuyunca unu, yumurtayı ekleyin. Yoğurup …
Devamını oku »Kemmün Süt Kuzu
Kemmün Süt Kuzu (4 Kişilik) Malzemeler: 400 gram aşurelik buğday 1 adet büyük boy soğan 100 gram tereyağı 20 cl. süt 20 gram tane kimyon 2 adet küçük boy elma (tercihen Amasya elması) Tuz Kuzu İncik İçin: 8 adet kuzu incik 10 gram sıvı yağ 200 gram kadar sebze karışımı (soğan, havuç, kereviz, sarımsak, taze biberiye) 1 tutam biberiye …
Devamını oku »