Antep Fıstıklı Dondurma (4 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yumurta 150 gram toz şeker 400 ml. krema 1 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı içi Hazırlanışı: Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Akının üzerini streç bir folyo ile örtün ve buzdolabına kaldırın. 15 dakika soğuyana kadar bekletin. Oda ısısındaki yumurta sarısına şekerin yarısını ekleyin ve mikserin yüksek devri ile iyice …
Devamını oku »Etiket arşivi: dondurma çeşitleri
Şeftali Püreli Dondurma
Şeftali Püreli Dondurma İçin Malzemeler: 1 su bardağı süzme yoğurt 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket krema (200 ml) 4 adet olgun ve yumuşak şeftali (6 Kişilik) Şeftali Püreli Dondurma Hazırlanışı: Kremayı iki misli kabarana dek çırpın. Süzme yoğurdu ve şekeri ekleyip 5 dakika daha çırpın. Şeftalilerin kabuğunu soyup püre haline gelene dek ezin. Kremalı karışımı iyice çırptıktan sonra …
Devamını oku »