“Mutfak bir şekilde çocukların ailesiyle birlikte yemek yaparken aynı zamanda eğlenebilecekleri bir alan olmalıdır. Bunun için öncelikle alışveriş sürecini birlikte yapmalı ve alınacak gıdalar üzerinde sağlık açısından önemleri anlatılmalıdır. Bu arada etiket okuma alışkanlığı kazandırılmalı, neyi, neden, niçin alıp almayacağının bilincinde olması için farkındalık oluşturulmalıdır.” Vücudun gelişimi 0-14 yaş arasında olgunlaşmaktadır. Bu dönemde yapısal ve hormonal gelişimler düzene girmekte, boy …
Devamını oku »Etiket arşivi: Doç. Dr. Oğuz ÖZYARAL
Toksinlerle savaşan muhteşem bir doğal besin; Tahin
“Ülkemizde tahin kullanımı dünya mutfak kültürüyle kıyaslandığında inanılmaz zengin bir tabloya sahiptir…” Bir yemek kaşığı tahin 89 kalori içerir. Karbonhidratlar, protein, faydalı yağ dediğimiz doymamış yağ ve Omega 6 gibi yağ asitleri içerir. Lif açısından vücudun ihtiyaçlarını destekler. Ayrıca bazı elementler ile minerallerden örneğin magnezyum, fosfor, çinko, mangan, bakır, kalsiyum ve demir ile vitamin, lesitin açısından oldukça zengindir. Tahin süt …
Devamını oku »