Gojiberry ve Kremalı Ayva Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 1 adet ekmek ayvası Yarım litre tavuk suyu Yarım çay bardağı yemeklik krema 1,5 yemek kaşığı gojiberry Tuz, karabiber 3 adet arpacık soğan 1 diş sarımsak Yarım çay kaşığı zerdeçal Çeyrek limon Bir tutam limon tuzu 1 yemek kaşığı rende havuç 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Ayvayı limon …
Devamını oku »Etiket arşivi: Çorba tarifleri
Mantı Çorbası
Mantı Çorbası Malzemeler: • 500 gram kemikli et • 1 kilo yoğurt (koyu kıvamda veya süzme yoğurt) • 1 çorba kaşığı un (tepeleme) • 1 adet yumurta • 1 su bardağı nohut • 500 gram hazır mantı (tercihen el mantısı) • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber • Tuz, karabiber Üzeri için: • 2 çorba kaşığı tereyağı • Kuru nane • 1 tutam …
Devamını oku »İbik Çorbası
İbik Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek 2 su bardağı süzme yoğurt 6 su bardağı su Hamuru için; 1 su bardağı ERİŞ UN (Çok amaçlı) 1 adet yumurta Tuz Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı nane İbik Çorbası Yapılışı Eriş Un’u, yumurtayı, tuzu ve aldığı kadar suyu bir karıştırma kabında birleştirip yoğurun ve katı bir hamur elde edin. …
Devamını oku »Oğmaç Çorbası
Oğmaç Çorbası İçin Malzemeler 500 gr ERİŞ UN Yarım su bardağı su 1 litre süt Tuz Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı nane Oğmaç Çorbası Yapılışı ERİŞ UN’u su ile karıştırarak sert bir hamur haline getirin. Daha sonra bu hamuru elde ovalayarak minik topçuklar oluşturun. Kaynamakta olan suyun içine bu topçukları atarak yavaş yavaş …
Devamını oku »Yuvalama Çorbası
Yuvalama Çorbası İçin Malzemeler Köfteler için; 200 gr az yağlı kıyma 1 su bardağı kırık pirinç Yarım su bardağı ERİŞ UN 2 yemek kaşığı irmik Çorbası için; 500 gr kuzu incik 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 adet orta boy soğan 1,5 litre su Tuz ve çekilmiş tane karabiber Yoğurt sos için; 300 gr süzme yoğurt 1 adet yumurta …
Devamını oku »Keleçoş
Keleçoş İçin Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış buğday 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 adet orta boy soğan 500 gr kuşbaşı et 1 su bardağı yoğurt 3 yemek kaşığı ERİŞ UN Tuz 1 çay bardağı zeytinyağı Keleçoş Yapılışı İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ilave edin ve kavurmaya devam edin. Etler suyunu salıp çekince 5 su bardağı …
Devamını oku »Mahluta Çorba
Mahluta Çorba (4 Kişilik) Mahluta Çorba İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek Yarım su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak Yarım tatlı kaşığı kimyon Yarım tatlı kaşığı toz kişniş Çeyrek limon suyu 1 adet rendelenmiş havuç 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 litre et suyu Tuz, karabiber Mahluta Çorba Hazırlanışı Soğanı ince doğrayıp 2 …
Devamını oku »