Dana Ciğer Tataki Malzemeleri: (1 Kişilik) 120 gram zarı alınmış ve dikdörtgen şeklinde kesilmiş dana ciğer 1 yemek kaşığı tereyağı 4 dilim salatalık (sarma için) 1 avuç ayıklanmış semiz otu 2 yemek kaşığı sumak 1 tatlı kaşığı acı sos 2 kaşık süzme yoğurt Hazırlanışı: Kızgın tavaya tereyağını koyun, hazır olan ciğeri tavaya alıp dört bir tarafını iyice pişirdikten sonra kenara …
Devamını oku »Etiket arşivi: ciğer
Adana Seni Çağırıyor!
Coğrafi konumu, iklimi, kültürel değerleri, insanı ve en önemlisi mutfağıyla efsane olmuş ilimiz Adana sizi bekliyor… Kebab deyince akla ilk gelir, baraj deyince de. Ya bici bici, şırdan, aşlama, portakal çiçekleri, pamuk, sinema deyince akla gelmez mi? Gelir tabi hem de en alasından, en hasından gelir… Evet Adana’dan söz ediyoruz. Sarı sıcak sıcak iklimi, bereketli ovaları, haşmetli dağları, birbirinden güzel …
Devamını oku »Ciğer Tava
Ciğer Tava Tarifi Ciğer Tava İçin Malzemeler: 500 gram dana ciğer 1 litre süt 3 dal kekik 2 adet defne yaprağı 250 gram un 250 galeta unu 2 adet yumurta Tartar Sos İçin: 200 gram mayonez 50 gram kornişon turşu 50 gram kırmızı soğan Yarım bağ maydanoz Yarım bağ dereotu Ciğer Tava Hazırlanışı: Ciğeri temizledikten sonra olabildiğince ince dilimler halinde kesin. Süt, …
Devamını oku »