Kadir BAYRAK Executive Şef Kadir Şefin menüsünde yine ‘yok’ yok… Tarif fihristlerinde kolay kolay denk gelemeyeceğiniz bu reçeteleri hem hazırlarken hem de deneyimlerken farkını hissedecek, keyfini doyasıya yaşayacaksınız… Meyveli Parfe (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: 1 ml. sıvı krema 500 ml. süt 200 gram toz şeker 1 paket vanilya 150 gram toz kremşanti 2 adet kivi …
Devamını oku »Etiket arşivi: Buğdaylı ve Kremalı Çorba
Otlu Çörek
Otlu Çörek (8 Kişilik) Fırın Isısı: 200 Derece Otlu Çörek İçin Malzemeler 520 gram ekmeklik un 300 ml. süt 10 gram kuru maya 1 adet 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş) 2 yemek kaşığı keten tohumu 1 tatlı kaşığı tuz 12 yaprak pazı (orta damarı alınmış) 1 demet maydanoz (kıyılmış) Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı …
Devamını oku »Buğdaylı ve Kremalı Çorba
Buğdaylı ve Kremalı Çorba Malzemeler: > 1 çay bardağı buğday > 1 büyük kase yoğurt > 1 adet yumurtanın sarısı > 2 tatlı kaşığı un > 1 kahve fincanı krema > Tuz, nane, kırmızı pul biber Hazırlanışı: Buğdayı 1 saat kadar ılık suda bekletin, daha sonra süzüp tencereye alın. 1 litre kadar suyu ilave edip haşlamaya bırakın. Yoğurdu, yumurta sarısını, …
Devamını oku »