Bağdat Baharatlı Beyran Malzemeler: 500 gram kuzu incik eti 300 gram haşlanmış pirinç 5-6 diş sarımsak 1 çay kaşığı Bağdat Karabiber, 1 çay kaşığı Bağdat Pul Biber, Yarım çay kaşığı Bağdat Nane, 1 tutam Bağdat Kekik, Tuz 1 litre kemik suyu Bağdat Baharatlı Beyran Hazırlanışı: Çorbanın pişirileceği sahanı tereyağı ile yağlayın. Haşlanmış pirinçten 2 yemek kaşığı, üzerine 50 gram kadar …
Devamını oku »Etiket arşivi: Beyran Tarifi
Beyran
Beyran Malzemeler: 500 gram kuzu incik eti 300 gram haşlanmış pirinç 5-6 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, tuz 1 litre kemik suyu Beyran Hazırlanışı: Çorbanın pişirileceği sahanı tereyağı ile yağlayın. Haşlanmış pirinçten 2 yemek kaşığı, üzerine 50 gram kadar haşlanmış incik eti, bir diş ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyin. Yüksek ateşte üzerine kemik suyu …
Devamını oku »