Kabak Çekirdekli Közlenmiş Balkabağı Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo balkabağı (soyulmuş, ayıklanmış, iri parçalar şeklinde kesilmiş) 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan (küp doğranmış) 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil 2 çorba kaşığı kırmızı köri 1 kutu Hindistancevizi sütü 4 su bardağı sebze suyu 1 çorba kaşığı esmer toz şeker Tuz, karabiber Yarım su …
Devamını oku »Etiket arşivi: balkabağı
Balkabağı Marmelatı
Balkabağı Marmelatı İçin Malzemeler: Yarım kilo balkabağı Yarım kilo toz şeker 1 su bardağı su 1 adet tarçın çubuğu 2-3 adet karanfil tanesi 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı limon suyu Balkabağı Marmelatı Hazırlanışı: Balkabağını temizleyin. İster rendeleyin isterseniz de rondoda ezin.Tencereye aktarın. Üzerine toz şekeri, tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini atın. Tencerenin kapağını kapatın, oda ısısında bu şekilde bir …
Devamını oku »Balkabağı Reçeli
Malzemeler: • 1 kilo balkabağı (temizlenmiş) • 1 kilo toz şeker • 4 çay bardağı su • 2 dal tarçın kabuğu • 2 adet karanfil tanesi Balkabağı Reçeli Hazırlanışı: Temizlenmiş balkabağını küçük küpler halinde doğrayın. 1 kilo şekeri, tarçın kabuğunu, karanfil tanesini ve 4 çay bardağı suyu geniş bir tencereye aktarın. Şeker eriyip şerbet kıvamına gelene dek yaklaşık 10 dakika kaynatın. Küpler halinde doğradığınız balkabaklarını yoğun kıvama gelmiş kaynayan şerbetin içine …
Devamını oku »