Balık Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler 2 diş sarımsak 1 adet rendelenmiş havuç 50 gram tereyağı 2 çorba kaşığı un 1 tutam dereotu 3 adet defne yaprağı 1.5 kilo ayıklanmış iskorpit balığı Hazırlanışı Havuç ve sarımsakları tereyağında kavurun. Üzerine un ilave ederek bir süre daha kavurun. Soğuk su koyup kaynamaya alın. Kaynayan çorbaya ayıklanmış ve ince kıyılmış iskorpiti ilave …
Devamını oku »Etiket arşivi: Balık Çorbası Hazırlanısı
Balık Çorbası
Balık çorbası için 5 su bardağı suya 1 adet temizlenmiş levrek balığı, 1 adet kabuğu soyulmuş bütün patates, birer adet kabuğu soyulmuş bütün havuç ile kuru soğan, 3 diş temizlenmiş sarımsak, 2 tutam ince kıyılmış kereviz sapı, 5 adet tane karabiber, 1 defne yaprağı ve bir tutam tuzu ekledim. Balık eti iyice pişene kadar kaynattım. Balık piştikten sonra tencerenin içinden …
Devamını oku »