Her şey milattan önce başladı; ağzının tadını bilen Romalılar cevize “Jüpiter’in meyvesi” dediler, Mezopotamya’nın Indus vadisindeki çobanlarsa sütün ekşimesiyle ortaya peynirin çıktığını düşündüler. Ve bir gün ikisi birleşti, bize bugünün mutfaklarındaki lezzet patlamasını yaşattılar. Tatlıların, hamur işlerinin, salataların, mezelerin, ekmeklerin, makarnaların mükemmel eşlikçisi ceviz, milattan önceki yıllardan beri değeri bilinen bir meyve. Öyle ki, ağzının tadını bilen ve şifalı olan …
Devamını oku »Etiket arşivi: Aslıhan Işın
Çikolata ve Pastanın Yılbaşı Buluşması
Yemeğin finali bu yıl da güzel bir yılbaşı pastasıyla yapılacak. Ve bu pasta muhtemelen çikolatalı olacak. Hangi tarife göre yapılmış olursa olsun, yeni bir yıla ağızlar tatlı girilsin, bütün yıl tatlı geçsin diye. Bir de herkes çikolatayı sever diye tabii! Herkes yılbaşı akşamı için hazırlanacak bu ay. Yeni bir yıla umutla ve mutlulukla girmek için… Vitrinler hediyelerle dolup taşacak. Aileler, …
Devamını oku »