Erikli Kek

erikli-kek

Erikli Kek

(6 Kişilik)

Erikli Kek İçin Malzemeler:

500 gram mürdüm eriği

3 adet yumurta

3 su bardağı un

¾ su bardağı toz şeker

150 gram margarin

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı yenibahar

Yarım tatlı kaşığı dövülmüş karanfil

 

Erikli Kek Hazırlanışı

Erikleri uzunlamasına ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın ve yarımşar santim dilimler halinde kesin. Yumurtaları şekerle köpük gibi olana kadar çırpın.

Erimiş yağı ilave edin, çırpmaya devam ederken birlikte elenmiş un, baharat ve kabartma tozunu azara azar ilave edin.

Yağlanmış kelepçeli kalıba karışımı dökün, dilimlenmiş eriklerle üstünü tamamen örtün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. İnce bir tabaka pudra şeker serpin.

#ErikliKek #ErikliKekTarifi #ErikliKekMalzemeler #KekTarifi #YemekZevki #YemekZevki

OKU ➤  Etli Taze Fasulye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir