Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın Malzemeler:
300-350 gramlık kemikli kuzu kol
1 paket taze kekik
1 paket taze rezene
1 paket kereviz sapı
100 gram kuru kayısı
100 gram kuru erik
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
150 gram kuru soğan
100 gram havuç
70 gram tereyağı
Dip Sosu İçin:
100 gram kırmızı pancar
150 ml. et suyu
Tuz, karabiber
50 gram tereyağı
Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın Hazırlanışı
Kemikli kuzu kol parçalarını zeytinyağı, taze kekik, karabiber ve sarımsakla minimum 2 saat marine edin. Kızartma tenceresi yada tavaya zeytinyağı, havuç, kereviz sapı, taze rezene ve kuru soğanı ekleyin. Daha sonra marinedeki kuzu kolları ilave ederek mühürleyin. Her tarafı kızardıktan sonra bir miktar su koyarak yarım saat pişmeye bırakın.
Kalan suyu süzdürüp tereyağı ve tuz ekleyin. Pişen kuzu kolları fırın tepsisine alıp üzerine hazırladığınız sosu, kırmızı erik ve kayısıları, bir miktar da taze kekik eklenyin. Üstü kapalı bir şekilde 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika çektirin.
Sos için; Kırmızı pancarları robottan geçirerek ayrı bir tavada tereyağı, tuz ve et suyu katıp soteleyerek bir dip sos elde edin. Servis tabağına dip sosu koyun, fırından çıkardığınız kuzuları kemiğinden ayıklayıp, erik ve kayısılarla birlikte tabağa koyun.