Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Ereğli Pidesi

Ereğli Pidesi

pide

 

Ereğli Pidesi Malzemeler

500 gram kıyma ( ya da kuşbaşı et)

100 gram domates

50 gram soğan

50 gram sivri biber

15 gram tuz

5 gram karabiber

50 gram su

Hamuru için:

500 gram tam buğday unu

10 gram kuru maya

20 gram şeker

20 gram tuz

300 gram ılık su

Üzeri İçin:

50 gram eritilmiş tereyağı

Ereğli Pidesi Hazırlanışı

Un, maya, tuz ve şekeri geniş bir kaseye alarak ılık su ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Kıymayı bir kaba alın, soğan ve domatesleri rendeleyin, sivri biberleri ince doğrayarak ilave edin. Tuz ve karabiber ekledikten sonra su ile incelterek, karıştırın. Mayalanan hamuru unlanan zemine alarak mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezeyi oklava ile oval şekil vererek ince açın. Kenarlarından 2 santim boş bırakarak iç malzemeden yayın. Kenar kısımları içe katlayarak uç kısımlarına şekil verin. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, 20-25 dakika pidenin kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alarak pidenin kenarlarına tereyağını sürün ve 5 dakika daha fırında bekletin. Fırından aldığınız pideleri dilimleyerek servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir