Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Yöresel Yemekler

Ereğli Pidesi

by Yemek Zevki Editör
01 Ocak 2015
in Yöresel Yemekler
478 15
0
Ereğli Pidesi
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

pide

 

Ereğli Pidesi Malzemeler

500 gram kıyma ( ya da kuşbaşı et)

100 gram domates

50 gram soğan

50 gram sivri biber

15 gram tuz

5 gram karabiber

50 gram su

Hamuru için:

500 gram tam buğday unu

10 gram kuru maya

20 gram şeker

20 gram tuz

300 gram ılık su

Üzeri İçin:

50 gram eritilmiş tereyağı

Ereğli Pidesi Hazırlanışı

Un, maya, tuz ve şekeri geniş bir kaseye alarak ılık su ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Kıymayı bir kaba alın, soğan ve domatesleri rendeleyin, sivri biberleri ince doğrayarak ilave edin. Tuz ve karabiber ekledikten sonra su ile incelterek, karıştırın. Mayalanan hamuru unlanan zemine alarak mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezeyi oklava ile oval şekil vererek ince açın. Kenarlarından 2 santim boş bırakarak iç malzemeden yayın. Kenar kısımları içe katlayarak uç kısımlarına şekil verin. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, 20-25 dakika pidenin kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alarak pidenin kenarlarına tereyağını sürün ve 5 dakika daha fırında bekletin. Fırından aldığınız pideleri dilimleyerek servis edin.

Tags: Ereğli PidesiEreğli Pidesi HazırlanışıEreğli Pidesi MalzemelerEreğli Pidesi Tarifi
Previous Post

Mustela sevenleriyle buluştu…

Next Post

Renkli ve şık mutfaklar…

Yemek Zevki Editör

Next Post
Renkli ve şık mutfaklar…

Renkli ve şık mutfaklar...

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki