Tarif: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Özgür BAKIR
(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet enginar
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
1 tutam safran
1 tutam şeker
Tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
Enginarları az tuz ve limon suyu ilavesi ile diri kıvamda haşlayın ve soğumaya bırakın. Pilav için uygun bir tencereye sıvı yağı aktarıp küp şeklinde doğranmış soğanı pembeleşene kadar hafifçe kavurun. Tereyağını ekleyin, eridikten sonra yıkanmış pirinci ilave edin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra şeker, safran ve tuz ile tatlandırın. Doğranmış enginarları ve 3 su bardağı suyu ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin. Sıcak servis yapın.
#enginarlısafranlıpilav #safranlıpilav #pilav #enginarlıpilav #enginar #ramazan #ramadan #food #yummy #dessert