Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Enginarlı Patlıcan Böreği (Patlıcanlı Melitzanopita)

by Yemek Zevki Editör
09 Ağustos 2013
in Sebze Yemekleri
488 5
0
Enginarlı Patlıcan Böreği (Patlıcanlı Melitzanopita)
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 8 adet patlıcan
• 1 su bardağı sıvı yağı
• 3 adet soğan
• 4 diş sarımsak
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 4 adet yumurta
• 2 çorba kaşığı un
• 1 kahve fincanı ufalanmış bayat ekmek
• Yarımşar demet kıyılmış dereotu ve nane
• 1 kahve fincanı ufalanmış tulum peyniri
• Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
• 4 adet enginar
• 1 çay kaşığı öğütülmüş tuz
• Yarım çay kaşığı öğütülmüş karabiber

Enginarlı Patlıcan Böreği (Patlıcanlı Melitzanopita) Tarifi;
Dört adet patlıcanı közleyin. Enginarları haşlayın. Kalan 4 adet patlıcanı kalın halka şeklinde doğrayıp, sıvı yağda kızartın. Havlu kağıtta alıp yağın iyice süzülmesini sağlayın. Kızarmış patlıcanların yarısını yağlanıp unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir yerde jülyen doğranmış soğanı ve dilimlenmiş sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Enginarları küp küp doğrayın.
Közlenmiş patlıcanları enginar ve soğan karışımına ekleyin, dolmalık fıstıkları da karıştırıp bütün malzemeyi patlıcanların üzerine gezdirin. Başka bir kapta yumurta, un, bayat ekmeğin yarısını, dereotu, nane, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Bu karışımı patlıcanın üzerine yayın. Kalan kızarmış patlıcanı yerleştirin. Kalan bayat ekmeği ve tulum peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tags: Hamur İşlerisebze yemekleri
Previous Post

Kayısılı Smoothie

Next Post

Ev Yapımı Döner

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ev Yapımı Döner

Ev Yapımı Döner

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki