Ana Sayfa » Tarifler » Enginarlı Bulgur Pilavı

Enginarlı Bulgur Pilavı

enginarli-pilav

Enginarlı Bulgur Pilavı Hazırlanışı :

1  adet orta boy soğanı yemeklik doğradım ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile yumuşayıncaya kadar kavurdum. Bebek havuçlarını dilimledim ve tencereye ekleyerek kavurmaya devam ettim. 2 küçük boy enginarı da küp küp kesip ekledim. Biraz daha karıştırdıktan sonra tencereme 1, 5 su bardağı sıcak su ekledim. Enginarlar biraz yumuşayınca yarım su bardağından biraz fazla yemeklik bulguru ekledim. Tencerenin kapağını kapattım ve 15 dakika kadar pişirmeye bıraktım. Pilav suyunu çekince iki dal kıymış olduğum dereotunu serptim. Ve temiz bir bezle üzerini örtüp kapağını usulca kapattım ki 5 dakika kadar demlensin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir