Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Enginar ve Cevizli Yabani Pirinç Salatası

by Hatice Ünal
05 Nisan 2021
in Tatlı Tarifleri
463 30
0
Enginar ve Cevizli Yabani Pirinç Salatası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1,5 su bardağı yabani pirinç

6 adet sakız enginar

1 su bardağı ceviz içi

1 adet avokado, kabuğu soyulmuş, dilimlenmiş

2 adet taze soğanın yeşil sapları, ince doğranmış

1/2 su bardağı kuru domates (yağda bekletilmiş), ince doğranmış

2 adet limonun suyu

Sızma zeytinyağı

Tuz

Hazırlanışı:

Enginarları dış yapraklarını ayıkladıktan sonra boylamasına ikiye bölün. İçindeki tüylü kısmı bir kaşık yardımıyla çıkarın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ile limon suyunun 2/3’ünü ekleyin ve 10 dakika haşlayın. Yabani pirinçleri tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve geniş bir kaba alın. Enginarlar, avokado, kuru domates, taze soğan sapları, ceviz içi, limon suyu, bol zeytinyağı ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.

#Enginarvecevizliyabanipirinçsalatası #enginarmevsimi#enginarlıtarifler #enginarlısalata #cevizlisalata #food #yummy #salata #salad #baharsalataları

Previous Post

Ka­ra­dut­lu Cheesecake

Next Post

Kıymalı Açma Börek

Hatice Ünal

Next Post
Kıymalı Açma Börek

Kıymalı Açma Börek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki