Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Elmalı ve Cevizli Krep

Elmalı ve Cevizli Krep

elmali-cevizli-krep

Elmalı ve Cevizli Krep Tarifi

Elmalı ve Cevizli Krep İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
1 adet yumurta
Yağlamak İçin:
1 çorba kaşığı tereyağı
Elmalı Karışım İçin:
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım avuç ceviz içi
1 tatlı kaşığı tereyağı

Elmalı ve Cevizli Krep Hazırlanışı:
Krep için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Orta boy bir tavayı yarım çay kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın. Tava
ısınınca yarım kahve fincanı kadar krem hamurundan çok ince tabaka olacak şekilde dökün. Üzeri göz göz olunca
diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde kızartın. Pişen krepi kağıt iki havlu üzerine alın. Kalan malzemeyi de aynı
şekilde hazırlayın. Elmalı karışım için; Elmaları yıkayın. Kabuğuyla birlikte küp küp doğrayın. Elmaları bir tavaya alın. Tarçını, şekeri, ceviz içini ve tereyağını ekleyin. 5 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Kreplerden bir tanesini tezgahın üzerine alın. Elmalı karışımı krepin ortasına yayın. Rulo şeklinde sarıp hemen servis yapın.

#ElmalıveCevizliKrep #ElmalıveCevizliKrepTarifi #ElmalıveCevizliKrepİçinMalzemeler #ElmalıveCevizliKrepHazırlanışı #ElmalıveCevizliKrepNasılYapılır #krep

OKU ➤  Orman Meyveli ve Labneli Krep

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir