Elmalı ve Cevizli Kek Tarifi
Elmalı ve Cevizli Kek İçin Malzemeler:
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı un (tepeleme)
1,5 paket kabartma tozu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
1’er çay kaşığı yenibahar, zencefil, karanfil (toz halinde)
2 adet orta boy elma
Elmalı ve Cevizli Kek Hazırlanışı:
Cevizleri nohut büyüklüğünde parçalar halinde kıyın ve tavada tereyağı ile birlikte birkaç dakika kavurun. Yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana dek iyice çırpın. Sıvı yağı, ılık sütü, elenmiş unu, kabartma tozunu, baharatını, rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. İrice rendelenmiş elmayı ve ceviz içini ilave edin. Tekrar karıştırın. 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.