Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Elmalı ve Cevizli Kek

by Yemek Zevki Editör
12 Kasım 2015
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Elmalı ve Cevizli Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

elmali-cevizli-kek

Elmalı ve Cevizli Kek Tarifi

Elmalı ve Cevizli Kek İçin Malzemeler:
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı un (tepeleme)
1,5 paket kabartma tozu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
1’er çay kaşığı yenibahar, zencefil, karanfil (toz halinde)
2 adet orta boy elma

Elmalı ve Cevizli Kek Hazırlanışı:
Cevizleri nohut büyüklüğünde parçalar halinde kıyın ve tavada tereyağı ile birlikte birkaç dakika kavurun. Yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana dek iyice çırpın. Sıvı yağı, ılık sütü, elenmiş unu, kabartma tozunu, baharatını, rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. İrice rendelenmiş elmayı ve ceviz içini ilave edin. Tekrar karıştırın. 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.

Tags: cevizelmaElmalı ve Cevizli KekElmalı ve Cevizli Kek HazırlanışıElmalı ve Cevizli Kek İçin MalzemelerElmalı ve Cevizli Kek Nasıl YapılırElmalı ve Cevizli Kek Tarifikekyemek zevki
Previous Post

Puflu Kek

Next Post

PAŞABAHÇE’DEN IŞILTILI BİR SERİ: LİNKA

Yemek Zevki Editör

Next Post
PAŞABAHÇE’DEN IŞILTILI BİR SERİ: LİNKA

PAŞABAHÇE’DEN IŞILTILI BİR SERİ: LİNKA

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki