Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Elmalı Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
08 Ekim 2013
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Elmalı Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0170Malzemeler:
• 200 gram margarin (oda ısısında yumuşatılmış)
• 1 adet yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 2 çorba kaşığı süt
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 3-3,5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
• 3 adet büyük boy elma
• 1 yemek kaşığı tarçın
• 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 kahve fincanı toz şeker
• 1 çorba kaşığı kuru üzüm

 

Üzeri İçin:
• Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Elmaları rendeleyip suyunu süzün. Sıvı yağ ile birlikte tavaya alın. Şekeri ekleyin. Orta ateşte, suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, iri çekilmiş ceviz içini, tarçını ve kuru üzümü ekleyerek tatlandırın. Karışımı soğumaya bırakın.
Hamuru için: Tüm malzemeyi hamur yoğurma kabında karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, 3-4 mm kalınlığında açıp üçgen hamurlar elde edin. Her üçgen hamurun kalın kenarına iç malzemeden paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, hamur hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alır almaz henüz sıcakken üzerlerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Tavuklu Tagliatelli

Next Post

Kurutulmuş Sebzeli Domates Püresi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kurutulmuş Sebzeli Domates Püresi

Kurutulmuş Sebzeli Domates Püresi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki