Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye

Malzemesi

Elmalı Kurabiye


• 3 su bardağı un
• 250 gram paket margarin
• 1 çorba kaşığı yoğurt
• 1 kahve kaşığı kabartma tozu
• 1 kahve fincanı pudra şekeri
• Yarım paket vanilya
Harcı İçin:
• 4 adet elma
• 1 çay bardağı şeker
• 1 tatlı kaşığı tarçın • 1 avuç ceviz içi

Elmalı Kurabiye Tarifi:
Hamuru için; Tüm malzemeyi bir kapta yoğurun. Hamuru
mutfak tezgâhında 2,5 mm kalınlığında açıp üçgenler kesin.
Geniş taraflarına hazırladığınız elmalı harcı paylaştırıp rulo şeklinde
sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, 180 dereceye ayarlı fırında
hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp
üzerlerine bol miktarda pudra şekeri serperek servis yapın.
Elmalı kurabiye iç harcı için; Elmaları soyup, rendeleyin. Bir tavada
elmaları, bir parça tereyağı ilave edip suyunu çekinceye
kadar pişirin. Ocaktan almadan 3-4 dakika önce şekerini, cevizini
ve tarçını ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

OKU ➤  Çikolatalı Kek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir