Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Elmalı Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi

Elmalı Kurabiye


• 3 su bardağı un
• 250 gram paket margarin
• 1 çorba kaşığı yoğurt
• 1 kahve kaşığı kabartma tozu
• 1 kahve fincanı pudra şekeri
• Yarım paket vanilya
Harcı İçin:
• 4 adet elma
• 1 çay bardağı şeker
• 1 tatlı kaşığı tarçın • 1 avuç ceviz içi

Elmalı Kurabiye Tarifi:
Hamuru için; Tüm malzemeyi bir kapta yoğurun. Hamuru
mutfak tezgâhında 2,5 mm kalınlığında açıp üçgenler kesin.
Geniş taraflarına hazırladığınız elmalı harcı paylaştırıp rulo şeklinde
sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, 180 dereceye ayarlı fırında
hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp
üzerlerine bol miktarda pudra şekeri serperek servis yapın.
Elmalı kurabiye iç harcı için; Elmaları soyup, rendeleyin. Bir tavada
elmaları, bir parça tereyağı ilave edip suyunu çekinceye
kadar pişirin. Ocaktan almadan 3-4 dakika önce şekerini, cevizini
ve tarçını ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Terbiyeli Kuşkonmaz Çorbası

Next Post

Yeşil Mercimekli Mantı Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Yeşil Mercimekli Mantı Çorbası

Yeşil Mercimekli Mantı Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki