Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Elmalı Kek

by Hatice Ünal
15 Aralık 2023
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Elmalı Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

(4-6 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 tutam tuz

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 adet elma

Yarım çay bardağı file fındık

Hazırlanışı:

Yumurtalar, şeker ve bir tutam tuzu mikserin yüksek ayarında 5-6 dakika kadar çırpın. Karışım beyazlayıp kabarınca süt ve sıvı yağı ilave edip 1 dakika daha karıştırın. Elenmiş un, ince çekilmiş fındık, vanilya ve kabartma tozunu bir kasede harmanlayın ve azar azar hazırladığınız karışıma ilave ederek spatula yardımı ile karıştırın.

Hamuru yağlanıp hafifçe un serpilmiş kek kalıbına dökün. Elmaları dilimleyip hamurun üzerine dizin, file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın. Arzunuza göre üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

#elmalıkek #kek #çaysaati #food #yummy #dessert

Previous Post

Kısık Ateşte Pişirilmiş Vişneli Kuzu Kol Demleme 

Next Post

Tok Tutan Sahur Yemekleri

Hatice Ünal

Next Post
Tok Tutan Sahur Yemekleri

Tok Tutan Sahur Yemekleri

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki