Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet elma
Yarım çay bardağı file fındık
Hazırlanışı:
Yumurtalar, şeker ve bir tutam tuzu mikserin yüksek ayarında 5-6 dakika kadar çırpın. Karışım beyazlayıp kabarınca süt ve sıvı yağı ilave edip 1 dakika daha karıştırın. Elenmiş un, ince çekilmiş fındık, vanilya ve kabartma tozunu bir kasede harmanlayın ve azar azar hazırladığınız karışıma ilave ederek spatula yardımı ile karıştırın.
Hamuru yağlanıp hafifçe un serpilmiş kek kalıbına dökün. Elmaları dilimleyip hamurun üzerine dizin, file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın. Arzunuza göre üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
#elmalıkek #kek #çaysaati #food #yummy #dessert