Malzemeler:
3 adet orta boy ayva
3 su bardağı toz şeker
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 küçük kase ceviz içi
1 adet limonun suyu
Üzeri için kaymak
Elmalı Ayva Tatlısı Hazırlanışı:
Ayvaları yıkayıp soyun. Ortadan ikiye ayırıp içlerini temizleyin. Çıkardığınız çekirdekleri ve kabukların bir kısmını ayırın. Ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletin. Temizlenmiş ayvaları tencereye dizin. Üzerine 2 bardak şeker ilave edin. Önceden ayırdığınız birkaç ayva çekirdeğini ve kabuğunu da ilave edip çok kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Elmalı harç için elmaları soyup rendeleyin. Üzerine kalan 1 bardak şekeri ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar pişirin.Ocaktan alın. Tarçını ve ceviz içini ilave edin. Soğuması için kenara alın. Pişen ayvaları servis tabağına alıp içlerini elmalı harç ile doldurun. Servis tabağına aktarın, isteğe göre kaymak ile servise hazır edin.