Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Ekmek Hamurunda Ayvalı Tatlı

by Yemek Zevki Editör
31 Aralık 2015
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Ekmek Hamurunda Ayvalı Tatlı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ayvali-tatliEkmek Hamurunda Ayvalı Tatlı Tarifi

Ekmek Hamurunda Ayvalı Tatlı İçin Malzemeler:
2 adet hazır ekmek hamuru
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Ayvalı Tatlı İçin:
2 adet ayva
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı su

Ekmek Hamurunda Ayvalı Tatlı Hazırlanışı:
Ayvaların kabuğunu soyun, kalınca dilimleyip oda ısısında kararması için 1 saat kadar bekletin. Ayva dilimleri iyice
kararınca tencereye alın, üzerine şekeri, tarçını ve 1 kahve fincanı suyu ilave edin. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca ateşi kısın, ayvalar yumuşayınca limon suyunu ekleyin, hemen ocaktan alın. Hazır ekmek hamurunun içine oda ısısında yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini ekleyin. Yoğurup fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın. Üzerini kürdan yardımı ile tabanına değmeyecek şekilde delikler oluşturun ki pişerken fazla kabarmasın. Hamuru 200 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin. Fırından alın, oda ısısında soğuyunca ayva dilimlerini yerleştirin. Tekrar fırına verin. Hamur iyice kızarınca fırından alın. Dilimleyip servis yapın.

Tags: AyvaAyvalı TatlıEkmek HamuruEkmek Hamurunda Ayvalı TatlıEkmek Hamurunda Ayvalı Tatlı HazırlanışıEkmek Hamurunda Ayvalı Tatlı İçin MalzemelerEkmek Hamurunda Ayvalı Tatlı Nasıl YapılırEkmek Hamurunda Ayvalı Tatlı Tarifi
Previous Post

İtalyanlar Bu İşe Çok Şaşıracak! Türkiye’de 17 Bin Çeşit Pizza Yapılıyor

Next Post

Havuçlu Bulgur Pilavı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Havuçlu Bulgur Pilavı

Havuçlu Bulgur Pilavı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki