Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Dondurmalı İrmik Helvası

by Yemek Zevki Editör
13 Mart 2015
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Dondurmalı İrmik Helvası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

helva

Dondurmalı İrmik Helvası

(4 Kişilik)

 

Malzemeler

1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı süt yada 1 su bardağı süt + 1 su bardağı su

4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

4 yemek kaşığı çam fıstığı (arzu edilirse dövülmüş fındık yada ceviz tercih edilebilir)

Her kaseye 1 top sade dondurma

 

Hazırlanışı

Küçük bir sos tenceresine süt ve şekeri dökün. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Şeker eriyince şerbeti ocaktan alın. Yayvan bir tencereye tereyağını koyun, içine fıstıkları ekleyin ve soteleyin. Bir süre sonra irmiği katın. İrmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin. İrmikler kehribar rengi alınca içine şekerli sütü dökün. İrmikler sütü çekinceye kadar helvayı pişirin. Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı kalacak şekilde 10 -15 dakika demlenmeye bırakın.

Küçük bir kaseyi hafifçe ıslatın. Demlenip soğuyan irmikten bir kaç kaşık alıp kasenin yanlarına doğru bastırarak koyun. Orta kısmın çukur kalmasını sağlayın. Çukur kısma 1 top dondurmayı koyun ve üzerini irmikle kapatın. Kaseyi servis tabağına ters çevirin.

Tags: Dondurmalı İrmik HelvasıDondurmalı İrmik Helvası HazırlanışıDondurmalı İrmik Helvası MalzemelerDondurmalı İrmik Helvası Tarifiİrmik Helvasıİrmik Helvası Tarifi
Previous Post

Çikolatalı Mandalinalı Cheesecake

Next Post

Limonlu Cheesecake

Yemek Zevki Editör

Next Post
Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki