400 gram penne makarna
3 çorba kaşığı toz parmesan
60 gram tereyağı
4-5 dal taze fesleğen
400 gr domates sos
1 kahve fincanı zeytinyağı
Domates Sos İçin:
1 kilo Çanakkale domatesi
4-5 dal taze fesleğen
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış taze sarımsak
Bir tutam toz şeker
Tuz
Hazırlanışı:
Domates sos için; Domatesleri yıkayıp dörde bölün. Kalan sos malzemesi ile birlikte ısıya dayanıklı geniş bir kaba aktarın. Üzerini folyo ile kapatın ve 180 dereceye ayarlı fırında 2 saat boyunca pişirin. Son 15 dakika kala, folyoyu üzerinden alarak domateslerin iyice kızarmasını sağlayın. Fırından alın ve ılınınca mutfak robotuna aktarın. Püre haline getirin. Sosunuz hazırdır.
Makarnayı, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 12 dakika haşladıktan sonra süzün.
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Kıyılmış taze sarımsaklar ile fesleğeni ekleyip sote edin. Domates sosunu da ilave edip birkaç taşım kaynatın. Haşlayıp süzdüğünüz makarna ile sosu harmanlayın. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tereyağı ile parmesan peynirini ekleyerek tatlandırın. Hemen servis edin.