Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan
(4 Kişilik)
Malzemeler:
750 gram orta yağlı kıyma (tercihen kuzu kıyma)
10-12 adet büyük boy domates (tercihen sert olanı)
Birkaç diş sarımsak
1 adet küçük boy soğan
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan ile sarımsakları, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Köfte hamurundan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp domateslerin arasına yerleşecek şekilde elinizde yuvarlayın. Domateslerin kök kısmı alta gelecek ve tabanı kesilmeyecek şekilde 3-4 yerinden kesikler atın. Bu kesiklerin arasına kıymalı harcı doldurun. Isıya dayanıklı kaplara yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
#domateskebabı #kebap #ramazan #ramadan #iftar #evdeyemekzevki #evdekal