Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Domates Çorbası

by Hatice Ünal
31 Ekim 2023
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Domates Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK

(6 Kişilik)

Malzemeler:

3 adet orta boy domates

Tuz, taze çekilmiş karabiber

1 çay kaşığı tarçın

3 tatlı kaşığı zeytinyağı (Domateslerin üzeri için)

1 dal taze fesleğen

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1,5 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 su bardağı domates suyu

1 su bardağı süt

5-6 su bardağı su

Peynirli Karışım İçin:

2 çorba kaşığı tulum peyniri (Tercihen Erzincan tulumu)

Yarım demet doğranmış maydanoz

Hazırlanışı:

Domatesleri yıkayıp enine ikiye kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve tarçını serpin. Zeytinyağını dökün. Birer yaprak taze fesleğen yerleştirin. Domatesleri 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika közleyin. Domatesleri fırından alın, kabuğunu ayırıp içini çukur bir kaba alın. Blender yardımı ile ezin.

Birer çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtın. Unu ekleyip birkaç dakika kavurun. Blenderde ezdiğiniz domates püresini, domates suyunu ve salçayı ekleyin. 5 dakika kavurun. Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sıcak süt ilave edin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyin. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.

İsteğe göre üzeri için kıyılmış maydanoz ile ufalanmış peyniri karıştırın. Karışımı önce çorba kaselerine paylaştırın, sonra sıcak sıcak çorbayı kaseye dökün.

#domatesçorbası #domates #çorba #soup #kışçorbası #food #yummy #dessert

Previous Post

Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek

Next Post

Veganlara özel organik lezzetler

Hatice Ünal

Next Post
Veganlara özel organik lezzetler

Veganlara özel organik lezzetler

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki