Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Domates Çorbası

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Çorba Tarifleri
483 10
1
Domates Çorbası

Domates Çorbası

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi

Domates Çorbası


• 4 adet iri domates
• 4 su bardağı su
• 1 su bardağı süt
• 1 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı margarin (tereyağı tavsiye olunur)
• Arzunuza göre kaşar peyniri, tuz, ya da 1 adet et bulyon

Domates Çorbası Tarifi:

Domatesleri soyup rendeleyin ya da rondodan geçirin. Margarin
ve unu kısık ateşte kavurun. Un kokusunu verdikten sonra arzu
ederseniz 1-2 yemek kaşığı salça ekleyin. Kavurduğunuz unun
üzerine rendelediğiniz domatesleri ilave edin ve 2-3 dakika orta
ateşte karıştırarak pişirin. Domateslerin üzerine 1 su bardağı
sütü ve 4 bardak suyu boşaltın. Çorba kaynayıncaya kadar karıştırarak
pişirin. Çorbanız kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha pişirip
ocağın altını kapatın. Sıcak servis yapın.

Tags: Çorbalar
Previous Post

Peynirli ve Pastırmalı Hurmalar

Next Post

Antakya Tarsus Usulü Balkabağı Tatlısı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Antakya Tarsus Usulü Balkabağı Tatlısı

Antakya Tarsus Usulü Balkabağı Tatlısı

Comments 1

  1. Zofia says:
    14 yıl ago

    >ie7indeki malzemeleri dfcşfcndfcmde tadı mfcthiş zelzetli bir e7orba olacakmış gibi geliyor .denemeye değer bence.ellerinize sağlık

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki