Dünya Meyve Suyu Günü’nde Tetra Pak, sağlıklı ürünlerin büyüme potansiyelinden ve dünyadaki yenilikçi ürünlerden bahsetti.
Türkiye’deki meyve suyu pazarının fırsatlarının değerlendirildiği Dünya Meyve Suyu Günü’nde Tetra Pak Orta Doğu ve Afrika Pazarlama Müdürü Seda Solmaz, “Değişimin Işığında Büyüme Fırsatlarını Yakalama” adlı sunumunda Türkiye ve Dünya meyve suyu pazarındaki sağlıklı ürünlerin büyüme potansiyelinden ve dünyadaki yenilikçi ürünlerden bahsetti.
Türkiye’nin küresel meyve suyu pazarındaki potansiyelinin ve sağlıklı beslenmede önemli yeri olan meyve suyunun masaya yatırıldığı Dünya Meyve Suyu Günü, 28 Mayıs Perşembe günü Istanbul Marriott Otel’de düzenlenen Dünya Meyve Suyu Günü Zirvesi ile kutlandı. Sektörün önemli firmalarının bir araya geldiği etkinlikte Tetra Pak Orta Doğu ve Afrika Pazarlama Direktörü Seda Solmaz dünyadaki meyve suyu pazarındaki yeni trendlerin ve potansiyelin ele alındığı bir sunum yaptı.
“Değişimin Işığında Büyüme Fırsatları Yakalama” başlığında yaptığı konuşmada, obezitenin tüm dünyada artan bir hastalık olduğunu belirten Tetra Pak Orta Doğu ve Afrika Pazarlama Müdürü Seda Solmaz, ‘Dünya Obez Ülkeler Sıralaması’nda yer alan ilk 10 ülkenin 4’ünün Orta Doğu ve Afrika bölgesinde olduğunu, Amerika’nın %34 ile 5. sırada yer aldığı sıralamada Türkiye’nin %16’lık oran ile 30. sırada bulunduğunu paylaştı. Solmaz konuşmasında; “Obezitenin artması ile tüketicilerde artık daha sağlıklı ürünlere yönelik bir eğilim var. Bu eğilim doğrultusunda Amerikada tüketicilerin %45’i, İtalya’da %32’si meyve suyunu sağlıklı bulduğu için tüketiyor. Türkiye’de ise bu oran çok daha fazla, tüketicilerin %89’u meyve suyunu sağlıklı buluyor” dedi.
Günümüzde tüketicilerin artık sağlık konusunda daha proaktif davrandığını dile getiren Solmaz, sağlık problemi oluşmadan onu önlemeye yönelik ürün tüketimine yöneldiklerini, yurtdışında değişen regülasyonların üreticiler için yeni ürünler konusunda fırsat sunduğunu paylaştı. Şeker ilavesiz ve doğal tatlandırıcılı meyve sularında artış görüldüğünü belirten Tetra Pak Orta Doğu ve Afrika Pazarlama Direktörü Seda Solmaz, “Dünya genelinde özellikle sağlıklı beslenme eğiliminde olan tüketiciler günlük alışkanlıklarını değiştirme yoluna gidiyor. Bu durumda tüketicilerin %62’si şeker tüketimini azaltırken, %57’si doğal ve taze yiyecekleri tercih ediyorlar. Türkiye’ye bakıldığında ise bu oranlar %56 – %66 arasında değişiklik gösteriyor” dedi.
Sunumunda yurtdışı pazarlarında başarılı olmuş yenilikçi meyve suyu ürünlerine yer veren Solmaz, süt – meyve suyu, meyve suyu-çay ve sebze – meyve suyu gibi farklı kategorilerin karışımından oluşan ürünlerde artış olduğunu paylaştı.